3. mérföldkő

A 2018-as évben a munkát három területen folytatjuk tovább: 1. Határon átnyúló mentés; 2. Határon átnyúló egészségügyi szolgáltatások megalapozása; 3. A magyarországi ETT-k működésével kapcsolatos tapasztalatok feltárása.

Határon átnyúló mentés

Határon átnyúló mentés

Határon átnyúló egészségügyi szolgáltatások megalapozása

Határon átnyúló egészségügyi szolgáltatások megalapozása

A magyarországi ETT-k működésével kapcsolatos tapasztalatok feltárása

A magyarországi ETT-k működésével kapcsolatos tapasztalatok feltárása

 

A Jogi akadálymentesítés kezdeményezés harmadik mérföldkövének megvalósítására 2018-ban kerül sor. A projekt célja, hogy a két korábbi projekt során szerzett ismeretek, valamint az EU-s tapasztalatok alapján továbbvigye az előző kezdeményezések eredményeit.

A tevékenységek három fő témát érintenek. Egyrészt a 2017-ben a mentőautók határon átnyúló mozgására vonatkozó magyarországi vizsgálat eredményeit szeretnénk kiegészíteni a szomszédos országok szakpolitikai környezetének feltárásával. Másrészt egy 2002-2003-ban kidolgozott tanulmány vizsgálatait ismételjük meg az időközben jelentősen átalakult uniós szabályozási környezet fényében. A tanulmány nyugat-európai jó gyakorlatok alapján elemzi a regionális szintű határ menti integrált betegellátás feltételeit a magyar határok mentén.

A projekt harmadik témáját az új uniós költségvetési ciklushoz (2021-2027) kapcsolódó szabályozási folyamat részeként a magyar európai területi társulások tapasztalatainak összefoglalása jelenti. Az ezeket feldolgozó tanulmánnyal a vonatkozó uniós EGTC-rendelet felülvizsgálatához szeretnénk hozzájárulni.

Ugrás az indikátorok teljesülésének ismertetésére.

A harmadik mérföldkő záró jelentése magyarul, illetve angolul letölthető az alábbi címlapokra kattintva: