Meghívó – Szentgotthárdi műhelybeszélgetés

A Jogi Akadálymentesítés projekt keretén belül a hatodik műhelyünket Szentgotthárdon rendezzük meg. Ezúton tisztelettel meghívjuk műhelyünkre, amelyet február 16-án 11.00 órai kezdettel tartunk Szentgotthárdon, a Közös Önkormányzati Hivatal (Széll K. tér 11.) Refektóriumában. Részvételi szándékát kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével jelezze legkésőbb február 14-én estig!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1Ryhb_9yLGssYdQWG6jRv5SkEgQ8w0twkYNXHiDKSFdU/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”700″ /]

A határokról manapság főként a migrációs válság kapcsán hallani, pedig azok számára, akik egy határ közelében élnek, dolgoznak, számos mindennapos kisebb-nagyobb problémát, akár bosszúságot eddig is okoztak a nem fizikai, hanem jogi és adminisztratív jellegű akadályok. Párhuzamosan az Európai Unió regionális biztosa által kezdeményezett, uniós szintű konzultációval, az Igazságügyi Minisztérium támogatásával műhelysorozatot rendezünk, amelyek célja a határ menti együttműködések és a hétköznapi ingázás előtti különféle jogi és adminisztratív akadályok számba vétele, és (részben a nyugati jó példák felhasználásával) konkrét jogszabályi javaslatok összeállítása ezen akadályok gyengítése vagy felszámolása érdekében.

A műhelyekre olyan szakembereket, döntéshozókat hívunk meg, akik munkájuk során gyakran találkoznak a fent említett problémákkal, segíteni tudnak azonosítani őket, és akár van is ötletük a probléma megoldására, legyen az egészségügyi, közösségi közlekedési, katasztrófaelhárítási, képzési, szállítási stb. akadály.