Meghívó – Miskolci műhelybeszélgetés

A Jogi Akadálymentesítés projekt keretén belül a harmadik műhelyünket Miskolcon rendezzük meg. Ezúton tisztelettel meghívjuk műhelyünkre, amelyet február 4-én 10.00 órai kezdettel tartunk Miskolcon, a Polgármesteri Hivatal (Hunyadi János u. 2.), tetőtéri tanácstermében. Részvételi szándékát kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével jelezze legkésőbb február 2-án estig!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1WtpoxILh4oXS3OKpNafD_1E5OBVRAJaXyV1WeBigdVk/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”700″ /]

A határokról manapság főként a migrációs válság kapcsán hallani, pedig azok számára, akik egy határ közelében élnek, dolgoznak, számos mindennapos kisebb-nagyobb problémát, akár bosszúságot eddig is okoztak a nem fizikai, hanem jogi és adminisztratív jellegű akadályok. Párhuzamosan az Európai Unió regionális biztosa által kezdeményezett, uniós szintű konzultációval, az Igazságügyi Minisztérium támogatásával műhelysorozatot rendezünk, amelyek célja a határ menti együttműködések és a hétköznapi ingázás előtti különféle jogi és adminisztratív akadályok számba vétele, és (részben a nyugati jó példák felhasználásával) konkrét jogszabályi javaslatok összeállítása ezen akadályok gyengítése vagy felszámolása érdekében.

A műhelyekre olyan szakembereket, döntéshozókat hívunk meg, akik munkájuk során gyakran találkoznak a fent említett problémákkal, segíteni tudnak azonosítani őket, és akár van is ötletük a probléma megoldására, legyen az egészségügyi, közösségi közlekedési, katasztrófaelhárítási, képzési, szállítási stb. akadály.