Meghívó – Esztergomi műhelybeszélgetés

A Jogi Akadálymentesítés projekt keretén belül az első műhelyünket Esztergomban rendezzük meg. Ezúton tisztelettel meghívjuk műhelyünkre, amelyet január 27-én 10.00 órai kezdettel tartunk Esztergomban, a Szent Adalbert Központban (Szent István tér 10.) található Európa Intézetben. Részvételi szándékát kérjük, az alábbi űrlap kitöltésével jelezze legkésőbb január 25-én estig!

[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/1FrFMGqjL5E5SZh4eFs1czf1eFjDXkgPwN5mMfMDi0S4/viewform” query=”embedded=true” width=”760″ height=”700″ /]

A határokról manapság főként a migrációs válság kapcsán hallani, pedig azok számára, akik egy határ közelében élnek, dolgoznak, számos mindennapos kisebb-nagyobb problémát, akár bosszúságot eddig is okoztak a nem fizikai, hanem jogi és adminisztratív jellegű akadályok. Párhuzamosan az Európai Unió regionális biztosa által kezdeményezett, uniós szintű konzultációval, az Igazságügyi Minisztérium támogatásával műhelysorozatot rendezünk, amelyek célja a határ menti együttműködések és a hétköznapi ingázás előtti különféle jogi és adminisztratív akadályok számba vétele, és (részben a nyugati jó példák felhasználásával) konkrét jogszabályi javaslatok összeállítása ezen akadályok gyengítése vagy felszámolása érdekében.

A műhelyekre olyan szakembereket, döntéshozókat hívunk meg, akik munkájuk során gyakran találkoznak a fent említett problémákkal, segíteni tudnak azonosítani őket, és akár van is ötletük a probléma megoldására, legyen az egészségügyi, közösségi közlekedési, katasztrófaelhárítási, képzési, szállítási stb. akadály.